Botez cu pasari si poveste


Trusourile noastre pentru botez nu au un numar fix de elemente, au cate este nevoie. Si pentru ca totul la noi este cu o poveste, va scriu aici povestea elementelor din trusou, si cum au ajuns ele sa formeze un set atat de frumos la AtelierM.

Din experienta comenzilor de pana acum, am observat ca un botez crestin ortodox are nevoie de :

Pânza de botez: pe care noi o croim din bumbac alb dublu-pieptanat,  la dimensiunea de 120x120cm alb cu margini de paspoal colorat. De ce 120cm? Pt ca exista o legenda confirm careia dimensiunea panzei de la botez ar impregna ca o ursitoare, data cand botezatul isi va gasi perechea iar aceasta nu trebuie sa fie nici prea lunga nici prea scurta. Sa nu se lege de cineva nici prea devreme cand inca nu este copt, nici prea tarziu, cand i-a trecut vremea. Asadar,  latura de1m ar fi prea putin, iar 1,5 ar incurca nasa langa cristelnita.

Si de ce punem paspoal, in loc sa coasem tiv? Pentru ca panza nu se tivuieste, ca omul sa fie ca o pagina alba nescrisa, liber sa ajunga tot ce poate sa fie, sa isi atinga potentialul maxim al vietii, fara margini. Si pentru ca tinem cont de convigerile fiecaruia, dar nu ne lasa sufletul sa dam un obiect nefinisat, din care pot curge ate sau se desira, am gasit un compromis. Nu e tiv, e paspoal colorat  J

Fașa: croita din chinga lata de 35mm si lunga de 2m, pictata de obicei cu numele copilasului si finisata tot cu paspoal la capete. Da, stim, acum copii nu se mai infasa, dar a ramas un biect ritualic, cu care preotul aplica ulei sfintit pe fruntera bebelusului, in timpul ceremoniei si pe care il poti lega apoi la patutul sau fereasta sa, pentru ca se spune ca ii protejeaza somnul de vise urate.

Prospopel de bebelus cu gluga, din bumbac natural, personalizat cu paspoal contur si pictura manuala.

Săculeț pt șuviță.

Sticluță decorată pentru ulei.

Lumânare 30cm, diamentru 7cm, cu decor textil sau plante uscate.

La setul cu pasari scandinave, au fost si tinute asortate pentru nași, cu rochii pictate si detalii tesute la maneci și brâu si cămașă cu țesătură asortata pentru naș.

Poti vedea in portofoliu ce seturi am mai lucrat, dar cum fiecare eveniment este unic, te incurajm sa ne scri si sa stabilim impreuna ce doresti sa facem.









Comments

Popular Posts