Cum se intretin posetele textile

Posetele lucrate manual sunt de obicei decorate prin colaj textil sau pictura manuala, aspect ce le face putin mai delicate la spalat. Din acest motiv se recomanda spalarea manuala, cu detergenti usori, in apa calduta (max 40 grade). Recomandam spalarea cu o perie fina pe portiunile murdare, fara a insista asupra picturii sau a colajului iar dupa clatire de EVITAT stoarcerea deoarece cutele sunt mai dificil de intins. Produsul se poate spala dar nu se poate calca daca are intarituri de polietilena (partile care se simt mai rigide decat un material textil simplu) deoarece acest material este contractabil la temperaturi inalte. Daca poseta nu are intarituri pe toate fetele, cum sunt modelele Iarmaroc, Anna sau Mini-Anna, atunci se poate calca pe cotul mesei de calcat).
Cel mai bine, dupa spalare/clatire, scuturati bine si lasati la uscat in mediu ventilat.

Posetele spalate de noi cu masina la programul de rufe delicate au rezistat cu brio uzurii dar au necesitat calcarea ulterioara. Daca iti este mai comod sa speli gentuta in masina de spalat, ai grija sa fie alaturata unor culori similare si sa aiba fermoarele inchise.

Posetele model plic este posibil sa aiba si intaritui cartonate. Pentru acestea recomandam curatarea chimica.

Posetele de piele se curata cu spray degresant pentru intretinerea incaltamintei (se gaseste cam la orice magazin mai mare de incaltaminte si costa intre 14 si 27 lei)

Daca mai ai nevoie de alte informatii te rog sa lasi un comentariu la aceasta postare si vom incerca sa raspundem cat se poate de repede si de concret.

Comments

Popular Posts