Rezista vopseaua textila la spalat?

Da, rezista, dar trebuie sa aveti putin grija cu ea :)

Cum se picteaza pe materiale?
Folosim pigmenti non-toxici, fabricati in Spania care sunt testati, verificati si prind foarte bine mai ales pe tesaturile naturale, dar am observat ca este ok si pentru cele in amestec. Pentru cele 100% sintetice din pacate nu am gasit o solutie care sa reziste in timp.
Fiecare pictura este supusa dupa uscarea la dezumidificator unui proces termic de fixare, etapa care face ca pigmentul sa intre in tesatura si sa reziste in timp la spalat.

Cum se intretin hainele/esarfele/posetele pictate manual?
Producatorul de vopsea recomanda spalarea manuala in apa calduta (maxim 40grade) si putina atentie la uzura mecanica (evitarea frecarii sau perierii la spalat pe zonele pictate).
Noi nu contrazicem producatorul dar am observat ca rezista foarte bine si la masina de spalat, daca temeperatura este mai mica si daca se opteaza pentru un program de rufe delicate, sau program scurt de spalare. Bineinteles, nu se folosesc detergenti pternici, inalbitori sau alte substante pentru inlaturarea petelor.
Este posibil ca vopseaau in surplus sa sa inlature la spalat, de aceea nu recomand spalarea cu tricoul sau rochie intoarse
pe dos.

Se poate calca pictura?
Da, pe dosul materialului la temeperatura cat de mare suporta materialul.




Comments

Popular Posts